Een ondernemingsplan moet enthousiasme uitstralen!

Naar aanleiding van de Week van de Financiering van de Kamer van Koophandel heb ik ook Qredits gevraagd naar hun ervaringen met ondernemers tijdens dit event.

Jarno van Eekelen is één van de adviseurs van Qredits die op 16 februari in Nootdorp aanwezig was als participant. Veel ondernemers die aanwezig waren, hadden vragen aan Jarno over de werkwijze en financieringsmogelijkheden bij Qredits.

Waar staat Qredits voor?

Qredits helpt ondernemers met financiering tot € 250.000,–, coaching en tools. Qredits is een stichting met een ANBI-status. Er is geen winstoogmerk.

Doel

Qredits wilt ondernemers verder helpen en daarbij kijken we liever vooruit dan terug! Qredits helpt startende maar ook bestaande ondernemers bij het succesvol starten van of investeren in hun bedrijf. Dit doen ze door het aanbieden van ondernemerstools, coaching én het verstrekken van bedrijfskredieten tot € 250.000,–

Missie

Qredits biedt coaching, Microkrediet en MKB-krediet aan (startende) ondernemers in het midden- en kleinbedrijf, die geen toegang hebben tot verschillende (financiële) diensten via het reguliere circuit, zodat zij economische, financiële en sociale onafhankelijkheid kunnen verkrijgen. Hiermee wil Qredits ondernemerschap bevorderen.

Welke indrukken zijn bijgebleven van de Week van de Financiering?

Een dag met behoorlijk vele bezoekers. Veel gerichte vragen van klanten omtrent financiering maar opvallend was ook dat veel bezoekers al goed waren geïnformeerd over de diverse financieringsvormen en de mogelijkheden/faciliteiten die er zijn voor startende ondernemers.

Wat voor type ondernemers heb je gesproken? Alleen zzp’ers of ook ondernemers met personeel, starters of ondernemers die al wat langer bezig zijn?

Het merendeel van de ondernemers die ik heb gesproken waren starters zonder personeel.

Welke vragen werden vaak aan je gesteld?

De meeste vragen gingen over het schrijven van het ondernemingsplan en de wijze waarop een financieringsaanvraag wordt beoordeeld

Welke diensten en producten bied jij aan aan ondernemers mbt kredietverstrekking?

Wij bieden kredieten tot en met €250.000 aan. Daarnaast bieden wij ook coaching en e-learnings aan. De coaching is zowel voor klanten als voor niet klanten. De e-learnings bieden ondersteuning bij het schrijven van een ondernemingsplan, debiteurenbeheer en het schrijven van een verkoopplan.

 Waarom en wanneer moet een ondernemer jou bellen?

Een ondernemer mag mij bellen als hij/zij voornemens is een financieringsaanvraag in te dienen.

 Welke trends vallen jou op binnen de “wereld” van financiering in Nederland?

Het aantal jonge startende ondernemers is m.i. toegenomen evenals het aantal hybride starters (loondienst icm ondernemerschap)

 Welke tips heb je voor ondernemers die een financieringsvraag hebben?

Maak er jouw eigen verhaal van en laat het enthousiasme ook terugzien in het ondernemingsplan.

 

 

Plaats een reactie