Week van de Financiering deel 3

Grotere kans op financiering met kredietspecialist

In de week van 15 tot en met 19 februari 2016 organiseerde de Kamer van Koophandel de eerste editie van de Week van de Financiering. Op 5 locaties in Nederland konden (startende) ondernemers informatie krijgen over o.a. verschillende kredietvormen in de vorm van werksessies of tijdens een gesprek op het Financieringsplein.

Atila Akin en Rob Videler van het bedrijf MKB Bedrijfskrediet waren op 16 februari in Nootdorp aanwezig als participanten. Ik heb gevraagd naar hun ervaringen op deze dag

Welke indrukken zijn bijgebleven van de Week van de Financiering?

Wij vonden de week van de Financiering erg geslaagd. Niet alleen omdat het zeer goed was georganiseerd door de Kamer van Koophandel, maar ook door de locatie, de sfeer en met name de kwaliteit van de vragen van de deelnemers/bezoekers. Het is niet te grootschalig waardoor er meer aandacht was voor elkaar.

Wat voor type ondernemers heb je gesproken? Alleen zzp’ers of ook ondernemers met personeel, starters of ondernemers die al wat langer bezig zijn?

De diversiteit was vrij breed, zowel zzp’ers als ondernemers met personeel, zowel starters als bestaande bedrijven. Ook qua branche was het divers, van horeca tot detailhandel en van persoonlijke dienstverlening tot groothandel.

Welke vragen werden vaak aan je gesteld?

De vragen die wij het vaakst kregen, hadden te maken met de verschillende vormen van financieringsalternatieven. Welke mogelijkheden zijn er behalve bancair en is mijn plan of aanvraag haalbaar? Ook waren er veel vragen over (de financiering van) bedrijfsovername.

Met welke organisaties werk jij samen om ondernemers te helpen met het verkrijgen van een financiering?

MKB Bedrijfskrediet checkt voor ondernemers in principe alle vormen van financiering, waarmee wij samenwerken, contact hebben of in ieder geval bekend zijn met de vele financieringsvormen en -bronnen. Zo werken wij veel samen met banken, Qredits, Gemeentes, crowdfunding platforms, fintech, informele investeerders etc.

Welke alternatieve financieringsvormen hebben jouw voorkeur en waarom?

Elke vorm van financiering heeft z’n voordelen en z’n nadelen. Deze vraag is moeilijk te beantwoorden omdat elke financieringaanvraag maatwerk behelst, per individuele onderneming verschilt het, waar ze voor in aanmerking komen.

Welke diensten en producten bied jij aan aan ondernemers mbt kredietverstrekking?

De dienstverlening van MKB Bedrijfskrediet bestaat uit een online gratis Kredietcheck. Hierbij checken wij alle mogelijkheden op het gebied van financiering voor de individuele ondernemer. Daarna wordt er een maatwerk traject besproken voor de verdere begeleiding bij het aanvragen van een financiering.

Waarom en wanneer moet een ondernemer jou bellen?

Een ondernemer moet ons bellen als hij/zij een check wil op alle mogelijke vormen van financiering, er zijn veel mogelijkheden waar ondernemers niet van op de hoogte zijn of niet weten dat ze daarvoor in aanmerking komen. MKB Bedrijfskrediet checkt gratis wat de mogelijkheden zijn op het gebied van financiering. Wat betreft wanneer…… dit kan 24/7, binnen 2 minuten met onze Online Krediet Check op onze website www.mkbbedrijfskrediet.nl

Welke trends vallen jou op binnen de “wereld” van financiering in Nederland?

Trends die wij zien, zijn dat de bank steeds kritischer wordt aan de poort en dat een combinatie met alternatieve financieringsvormen vaker worden toegepast. Ook worden ‘nieuwere’ vormen van financiering steeds bekender en uitgebreider, zoals fintech financiering (bijv. Spotcap). Verder zijn er meer crowdfunding platforms bijgekomen en worden ze ook steeds bekender. Ook Kredietunies zijn aan het uitbreiden in aantallen.  

Zie jij in de toekomst veel veranderen in de Financieringswereld?  Hoe gaan bijv. banken reageren en acteren binnen het segment kleinbedrijf en zzp’ers?

De groei in online zal zeker van invloed zijn, ondernemers oriënteren zich steeds meer  online en niet alleen via hun adviseur(s). Een goede adviseur blijft zijn toegevoegde waarde houden, door bijvoorbeeld gebruik te maken van zijn netwerk.

Welke tips heb je voor ondernemers die een financieringsvraag hebben?

Bespreek je plannen met een kredietspecialist, zij werken dagelijks met financieringsaanvragen, hierdoor wordt de kans op succes bij een financiering sterk verhoogd.

Marty Zanen Schreef onlangs deel 1 

http://martyzanen.blogspot.nl/2016/03/week-van-de-financiering-deel-1-er-is.html

Gerdine Annaars schreef onlangs deel 2

http://gerdineannaars.blogspot.nl/2016/03/week-van-de-financiering-deel-2-schot.html

Informatie over financiering bij bedrijfsovername en een webinar over financieringsmogelijkheden in het algemeen kun je vinden op Ondernemersplein.nl http://www.ondernemersplein.nl/ondernemen/geldzaken/hoe-komt-u-aan-geld-voor-uw-onderneming/info-en-advies/financiering-bij-bedrijfsovername/
http://www.ondernemersplein.nl/onlineleren/hoe-kom-ik-aan-financiering/
 

 

Plaats een reactie